Statische raamfolie

Statische raamfolie heeft alle voordelen die gewone plakfolie ook heeft.

Maar statische folie wordt aangebracht zonder te lijmen. Het biedt een ideale en mooie manier om te beschermen tegen inkijk, voor ramen en deuren, in huis of op kantoor. Daarnaast is statische raamfolie zeer eenvoudig aan te brengen en kun je het makkelijk verwijderen en zelfs hergebruiken, dat laatste in tegenstelling tot folie met een lijmlaag.

Hoe kun je statisch raamfolie aanbrengen?

Maak eerst het raam goed schoon. Een rol statische raamfolie is altijd 10 cm langer dan op de verpakking vermeld staat. Dit is omdat je er eerst 10 centimeter af moet knippen in verband met mogelijke lijmresten. Neem de maat op van de benodigde folie en knip dat af. Sproei het raam een beetje nat met een plantenspuit. Haal het schutblad van de folie en plak de folie op zijn plaats. Het kan nog makkelijk verschoven worden om het precies goed te krijgen. Maak ook de voorkant van het folie nat om te voorkomen dat er krasjes op komen.

Gebruik een raamwisser om lucht en vocht weg te strijken. Houd met je andere hand de statische raamfolie op zijn plaats en werk vanuit het midden naar de randen toe.